Om Mig

Om Apetta

Poet, konstnär och utbildad Vedic Art lärare med förkärlek till cirklar, mönster och att måla Mandalas. Med ett varmt intresse för medvetande expansion (acim), är min önskan att mina dikter och målningar ska inspirera andra till att uttrycka sig på det sätt som är rätt för dem! 

Jag har flerårig bakgrund som entreprenör och egen företagare. Då jag under de senaste åren varit mest sysselsatt med administrativa arbetsuppgifter och att vara mamma till 5 barn kände jag ett starkt undertryckt behov av att börja måla. Att tillåta mig att vara som ett barn igen, "kladda" och leka och skapa gränslöst och utan regler. Det var då jag kom i kontakt med Vedic Art. 

Idén till företagsnamnet Apetta Education kom till när jag var i Toscana på en Yoga och Vedic Art resa. Jag har en stark passion för Italien och det har blivit många resor dit under de senaste åren.

Stället jag bodde på heter Antico Borgo och drivs av en fascinerande kvinna vid namn Gabriella.

När Gabriella, som ny frånskild kvinna i Italien, tog över borgen var den i stort sett i ruiner. Mot alla odds och vad alla i hennes närhet trodde var möjligt, så lyckades hon, tillsammans med sin dotter och sin mor, sten för sten varsamt renovera detta fantastiska ställe.

Rummet jag bodde i under min vistelse där hette Apetta. Namnet, som på italienska betyder "litet bi", kom till genom att just i detta rum upptäckte man under renoveringen en koloni med bin som hade sin boning där bland stenarna. Gabriella, som är en naturkvinna, var utom sig av oro när experterna lät henne veta att det ingenting fanns att göra för att rädda kolonin. De skulle gasas ihjäl.

Gabriella gick då ut en stjärnklar natt och talade rakt ut i natthimlen, riktade sig till bidrottningen i kolonin, och bad henne att flytta ut med sin familj, annars skulle de avlivas.

Till allas stora förvåning och glädje så satt hela kolonin dagen efter utanför i ett träd, och de kunde samlas in av experter och föras till annan plats och leva vidare.

Min fascination och inspiration av denna starka, vackra kvinna, samt min kärlek till Italien är orsaken till namnet Apetta. Dessutom är den symboliska betydelsen för biet "samarbete", och samarbete utgör ju själva grunden för att driva ett framgångsrikt företag!